Universal Nature – Rediscovery of Kalevala by 6 Contemporary Japanese Artists, Tokio 6.–27.8.2017

Universal Nature – Rediscovery of Kalevala by 6 Contemporary Japanese Artists, Tokio 6.–27.8.2017

Taiteilijoiden Kalevala Tokiossa

(The Finnish Institute in Japan)

Taiteilijoiden Kalevala Japanissa -näyttely nähdään Tokion ydinkeskustassa sijaitsevassa SEZON galleriassa 6-27. elokuuta 2017. Galleria on tunnettu nosteessa olevien japanilaisten nykytaiteilijoiden näyttelyistä.

Universal Nature – Rediscovery of Kalevala by 6 Contemporary Japanese Artists -näyttelyssä voi kokea Kalevalan aivan uudella tavalla; japanilaisesta näkökulmasta ja nykytaiteen keinoin.

Näyttely kokoaa yhteen kuuden pinnalla olevan japanilaisen nykytaiteilijan tulkintoja suomalaisesta kansanperinteestä ja mielenlaadusta.

Näyttelyn on kuratoinut japanilainen kuraattori Kenji Kubota. Kubota tunnetaan muun muassa Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuteen ja sen jälkihoitoon liittyvistä nykytaidehankkeista, jotka on nähty myös New Yorkissa ja Kööpenhaminassa.

Taiteilijoiden Kalevala Japanissa on Suomen Japanin instituutin ja Kalevalaseuran yhteinen hanke, joka sai alkunsa vuonna 2016. Japanilaiset nykytaiteilijat Kotobuki Shiriagari, Yuji Ohta, Ayumi Tanaka, Tomoko Konoike ja Hideki Iinuma sekä näyttelyn kuraattori Kenji Kubota vierailivat instituutin lähettäminä Suomessa tutustumassa Kalevalaan, suomalaiseen taiteeseen ja Suomen kulttuuriin. Heidän lisäkseen näyttelyyn osallistuu myös taiteilija Yusuke Asai, joka on tutustunut suomalaiseen kansanperinteeseen omatoimisesti.

 

Lue lisää


Artikkelikuva: Tomoko Konoiken ja Yusuke Asain aikaisempia töitä. Kuvalähde: The Finnish Institute in Japan