Vuosiarkisto: 2019

Toiminnanjohtajan haku on päättynyt

Kalevalaseuran toiminnanjohtajan haku on päättynyt eilen, 21.3.2019. Määräaikaan mennessä saapui 42 tasokasta hakemusta. Kalevalaseuran hallitus valitsee hakijoista uuden toiminnanjohtajan toukokuun loppuun mennessä.

Yksilöstä avautuu aistikulma

Aistielämäkerrallisella kävelyllä Turussa Helmi Järviluoma   Jostakin kaikuu voimakas hakkaava ääni. ”Varma kevään merkki”, toteaa Aurajoen rannalla kanssamme kävelevä Mikko. Ravintola Pinellan tienoilla kuulee selvästi, että joella paalutetaan venepaikkoja kesää varten. ”Näitä venepaikkoja on vuosien varrella vähennetty sen takia, että täällä on ollu … ilkivaltaa”, Mikko jatkaa. Tämä on Mikolle, 72-vuotiaalle puoliammattilaiselle valokuvaajalle, luontainen tapa kertoa… Lue Yksilöstä avautuu aistikulma »

Kalevalaseurassa tarjoutuu kaksi tilaisuutta Kalevala-spesialistille. Etsimme toiminnanjohtajaa Pitkäaikaisen toiminnanjohtajamme jäädessä eläkkeelle etsimme uutta toiminnanjohtajaa 1.9.2019 alkaen. Haku on avoinna 28.2.–21.3.2019. Tarjoamme kilpailukykyisen näköalapaikan aktiiviselle ja ulospäin suuntautuneelle persoonalle. Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluvat hallinnollisten töiden lisäksi tieteellisten ja taiteellisten hankkeiden ideointi, suunnittelu ja toteutus. Lue lisää 1–3-vuotinen apuraha Kalevalan tutkijalle Kalevalaseura myöntää apurahan post doc -tutkimukseen Kalevalan,… Lue Kalevalaseura hakee toiminnanjohtajaa ja myöntää apurahan Kalevalaan liittyvään tutkimukseen »

Kalevala-tietoutta englanniksi