Kalevalaseura hakee toiminnanjohtajaa ja myöntää apurahan Kalevalaan liittyvään tutkimukseen

Kalevalaseurassa tarjoutuu kaksi tilaisuutta Kalevala-spesialistille.

Etsimme toiminnanjohtajaa

Pitkäaikaisen toiminnanjohtajamme jäädessä eläkkeelle etsimme uutta toiminnanjohtajaa 1.9.2019 alkaen. Haku on avoinna 28.2.–21.3.2019.

Tarjoamme kilpailukykyisen näköalapaikan aktiiviselle ja ulospäin suuntautuneelle persoonalle. Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluvat hallinnollisten töiden lisäksi tieteellisten ja taiteellisten hankkeiden ideointi, suunnittelu ja toteutus.

Lue lisää

1–3-vuotinen apuraha Kalevalan tutkijalle

Kalevalaseura myöntää apurahan post doc -tutkimukseen Kalevalan, kalevalamittaisten kansanrunojen ja -laulujen sekä muun Kalevalaan liittyvän suullisen ja kirjallisen perinteen vaikutuksista suomalaisuuden myyttiin. Tutkimus voi kohdistua myös kalevalamittaisen runon poetiikkaan, historiaan tai sen elämään omassa kulttuurikontekstissaan.

Haettavana on yksi apuraha (matka- ym. kulut mukaan lukien 30 000 euroa/12 kk) 1–3 vuodeksi. Apurahahaku on avoinna 28.2.–30.5.2019.

Lue lisää