Kalevalaseuraan kahdeksan uutta jäsentä

Kalevalaseura kokoontui vuosikoukseensa 19.3.2019. Asialistalla olivat muun muassa uudet jäsenet ja hallituksen kokoonpano.

Kalevalaseuran toimintakertomus vuodelta 2018 on ladattavissa täältä.

Uudet jäsenet 2019

Kalevalaseuran hallitus kutsuu vuosittain seuran jäseneksi 5–15 Kalevalan, Kalevalan kulttuurihistorian ja suomalaisen kulttuurin parissa ansioitunutta tutkijaa, taiteilijaa ja muita asianharrastajia. Kotimaisiksi jäseniksi kutsuttiin FT Joonas Ahola, FT, Mum Heidi Haapoja-Mäkelä, FT Ruth Illman, VTM, M. A. Liisa Ketomäki, ”Keravan Väinämöinen”, runomestari Kalevi Koskela, kääntäjä, kirjailija Anders Larsson sekä KTM Jussi Vaarnavuo. Ulkomaiseksi jäseneksi kutsuttiin Kalevalan tutkija, PhD Yuko Ishino Tokiosta.

Seuralla voi olla kerrallaan yhdestä viiteen kunniajäsentä. Kunniajäseneksi kutsuttavan tulee olla säätiön toimialoilla erityisen ansioitunut henkilö. Koska seuralla on tällä hetkellä viisi kunniajäsentä, uusia ei kutsuttu. Kunniajäsenet ovat säveltäjä Kalevi Aho,  professori emeritus Seppo Knuuttila, professori Pekka Laaksonen, professori emeritus Heikki Laitinen sekä FT Senni Timonen.

Kalevalaseuran hallitus

Hallituksen kokoonpano pysyi ennallaan.

Puheenjohtaja:
Professori Pekka Hakamies