Kalevalaseuran Kekrinpäivän palkinnot jaettiin Tarvaspäässä 1.11.

Kalevalaseuran vuosi huipentui perjantaina 1.11.2019 perinteisesti Kekrinpäivän tunnustuspalkintojen jakoon, tuoreimman vuosikirjan julkistukseen ja seminaariin. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin Akseli Gallen-Kallelan Tarvaspäässä, Espoossa.

Kekrinpäivän tunnustuspalkinnolla muistettiin tänä vuonna seuraavia henkilöitä. Arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä tieteen tai taiteen parissa: Fil. tri, dosentti Lauri Harvilahti, Helsinki, Fil tri, dosentti Anne Heimo Turusta, metsäurakoitsija Pasi Heikkinen Liperistä. Nuoren tutkijan palkinto: FT Heidi Haapoja-Mäkelä Helsingistä. Perinteen taitajien ja tallentajien palkinto: Anna-Maija Helin Helsingistä, sahatyömies Ohto Huikuri Kittilästä, emäntä Kerttu Karhu Kauhajoelta, koneteknikko Aimo Korkala Helsingistä ja tietokirjailija Liisa Kaski Helsingistä. Lue palkintoperustelut.