Vuosiarkisto: 2020

Kalevalan päivä 28.2.2020

Lönnrotin patsaalta Avoimen Kalevalan äärelle ja Iki-Turson Runolaulun yöhön   Klo 12.00 perinteinen seppeleenlasku Lönnrotin patsaalle (Lönnrotinpuistikko, Helsinki) Puheen pitää opetusneuvos, dos. Kati Mikkola: ”Kalevalainen runous” – kenen perinnettä, kenen kulttuuriperintöä? Musiikkia: Iki-Turso   Klo 14–16 Kalevalan päivän seminaari Avoin Kalevala SKS:n juhlasalissa (Hallituskatu 1, Helsinki) Kalevala on auki, SKS:n esimies professori Lotte Tarkka Kalevalaseuran… Lue Kalevalan päivä 28.2.2020 »

Mitä uutta uushenkisyydessä?

Helsingin Sanomat (23.12.2019) kokosi yhteen juuri päättyneen vuosikymmenen keskeisiä puheenaiheita. Niitä olivat esimerkiksi ilmastonmuutos, vegaanius, #metoo-keskustelu ja totuudenjälkeinen aika. Yksi keskustelun teemoista oli yhtäaikainen ”Uskontojen merkityksen lasku ja new age -hengellisyyden nousu”. Uskontojen merkityksen lasku tiivistettiin jutussa sekularisaatiokehitykseen, joka ilmeni erityisesti siinä, että Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenmäärä oli vakaassa laskusuunnassa koko 2010-luvun. New age -hengellisyyden… Lue Mitä uutta uushenkisyydessä? »