Kalevalan päivä 28.2.2020

Lönnrotin patsaalta Avoimen Kalevalan äärelle ja Iki-Turson Runolaulun yöhön

Klo 12.00 perinteinen seppeleenlasku Lönnrotin patsaalle (Lönnrotinpuistikko, Helsinki)

• Puheen pitää opetusneuvos, dos. Kati Mikkola: ”Kalevalainen runous” – kenen perinnettä, kenen kulttuuriperintöä?
  • Musiikkia: Iki-Turso

Klo 14–16 Kalevalan päivän seminaari Avoin Kalevala SKS:n juhlasalissa (Hallituskatu 1, Helsinki)

• Kalevala on auki, SKS:n esimies professori Lotte Tarkka
  • Kalevalaseuran palkinto 2020
  • Oodi runolaululle, Runolaulu- ja ääniteatteri Iki-Turso: Elia Hartikainen, Taito Hoffrén, Maari Kallberg, Ilona Korhonen, Heikki Laitinen, Anna-Kaisa Liedes, Outi Pulkkinen, Juha Valkeapää
  • Matkalla avoimeen Kalevalaan, Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Niina Hämäläinen
  • Myyttisen ajattelun kuvakirja. Akseli Gallen-Kallelan Suur-Kalevalan kuvitukset, museonjohtaja Tuija Wahlroos
  • Uusi kaksisuuntainen hypoteesi Elias Lönnrotin ajan- ja työtilojen käytöstä Kajaanissa vuonna 1847, Kalevalan ydinfysiikkaa -ryhmä: Juha Hurme, Roosa Söderholm, Eetu Känkänen ja Tomi Alatalo

Malja!

Tilaisuuden puheenvuoroja voi seurata myös osoitteessa http://finlit.adobeconnect.com/tapahtumat/.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.
SKS:n juhlasaliin mahtuu sata henkeä.

Tilaisuuden järjestävät Gallen-Kallelan museo, Kalevalaseura ja SKS.

Klo 16–22 Runolaulun yö (Oodi, Maijansali, Helsinki)

Aluksi klo 16-19 tuulen tuivertamaa vuoropuhelua tutkijoiden, taiteilijoiden ja yleisön välillä runolaulun menneisyydestä ja tulevaisuudesta, Iki-Turson vieraina alan parhaat asiantuntijat ja aiheina muun muassa Tuonela ja Tuonelassa käynti, Tuulenlautat Tapomäellä, Mimerkin ja Kiesuksen nimeen! sekä kanteleen haltianeitsyet.

Lue lisää ääniteatteri Iki-Turson Oodi runolaululle, vanhan laulun päivistä 22.–28.2.2020