Ilmarinen kiipeää kuuseen. (Aksel Kornesjö 2017.)

Kalevala inspiroi ruotsinsuomalaista Aksel Kornesjötä

Aksel Kornesjö (s. 1992) on tukholmalainen ohjelmoija, joka piirtää vapaa-ajallaan. Hän kiinnostui Kalevalasta ruotsinsuomalaisessa koulussa Kalevala-teemaviikolla, ja joitain vuosia sitten kiinnostus ulottui myös skandinaavisiin taruihin.

Kalevala on osa suomalaisuutta

”Minua kiehtoo mm. se, että Kalevala on osa suomalaisuutta”, Aksel kertoo. ”Olen asunut koko elämäni Ruotsissa, mutta yritän pitää sitä osaa elossa. Kalevala on myös ikkuna taakse ajassa, ja on mielenkiintoista lukea tarinoita, joita on kerrottu satoja vuosia sitten. Vanhanaikainen suomen kieli voi kyllä olla monimutkaista ja vaikeaa ymmärtää.”

Akselin kuvat lähtevät ideasta, jota hän alkaa työstää lyijykynällä ja jonka hän sitten viimeistelee musteella. Työhön menee 4–7 tuntia.