Prof. Lotte Tarkka palkittiin Elias Lönnrot -palkinnolla Kajaanissa 23.10.2020

Prof. Lotte Tarkka sai Kajaanin kaupungin Elias Lönnrot -palkinnon

Onnittelemme seuramme hallituksen jäsentä, folkloristiikan professoria Lotte Tarkkaa, jolle myönnettiin Kajaanin kaupungin Elias Lönnrot -palkinto!

Kalevalan 150-vuotisjuhlavuonna 1985 perustettu palkinto annetaan suomalaiselle tai ulkomaiselle tieteenharjoittajalle tai taiteilijalle erittäin arvokkaasta teoksesta tai arvokkaana pidettävästä muusta työstä, joka liittyy Kalevalaan, Kantelettareen ja Elias Lönnrotin elämäntyöhön.

Viiden vuoden välein jaettavan palkinnon ovat aiemmin saaneet kanslianeuvos Väinö Kaukonen, ohjaaja Paavo Liski, muusikko, professori Heikki Laitinen, professori Lauri Honko, tanssija, koreografi Reijo Kela, filosofian tohtori, tutkija Heikki Rytkölä sekä kirjailija, sarjakuvataiteilija Mauri Kunnas.

Palkinnon suuruus on nykyään 4500 euroa ja päätöksen palkinnon saajasta teki Kajaanin liikunta- ja kulttuuriasioiden neuvosto. Palkinto oli tarkoitus luovuttaa heinäkuussa Kajaanin Runoviikon avajaisissa, mutta koronapandemian vuoksi palkinnon julkistaminen ja luovutus siirtyi syksyyn.

Palkintotilaisuus pidettin perjantaina Kaukametsän Kouta-salissa. Tilaisuuden aluksi kuultiin musiikkiopiston oppilaiden esittämää kantelemusiikkia, minkä jälkeen neuvoston puheenjohtaja Päivi Huusko julkisti palkinnon saajan. Lopuksi palkittu professori Lotte Tarkka piti esitelmän aiheesta ”Lönnrot, Kainuu ja rajarauha”.