Tieteiden yö, Outoja tapauksia -verkkotapahtuma, SKS:n ja Kalevalaseuran logot

Outoja tapauksia Tieteiden yössä 14.1.2021

Tieteiden yötä vietetään torstaina 14.1.2021. Klo 18 SKS ja Kalevalaseura järjestävät verkkotapahtuman Outoja tapauksia. Sitä voi seurata osoitteessa https://www.mediaserver.fi/live/sks ja puheenvuoroja voi kommentoida chatissa.

Aika:
14.1.2021 –
Lisätietoa:

tiedotus@finlit.fi, 0201 131 231 / viestintä

Ohjelma

Mitä yhteistä on Aino-triptyykillä, Taiwanin konsulilla ja Kokoomuksen eduskuntakyselyllä? Mitä Suomalaisen Kirjallisuuden Seurassa tapahtui 1800-luvun lopulla ja miksi Juhani Ahoa kutsuttiin ”isänmaan haudankaivajaksi? Miksi ajatus erillisestä Kalevalaan keskittyvästä seurasta sai aikaan pienen kohun? Saako taide olla kyseenalaistavaa, entä täytyykö sen olla aina yhteiskunnallisesti kantaaottavaa? Kuka omistaa Kalevalan? Kenen tulkinnoista ja tunteista #metoo-keskustelussa olikaan kyse?

Tieteiden yön paneelikeskustelu Outoja tapauksia paljastaa kulttuurin kentän tapahtumia, sattumuksia ja kohuja ennen ja nyt. Oudoista tapauksista ovat keskustelemassa oikeustieteilijä Johanna Niemi, Kansallisgallerian kokoelmahallintajohtaja Riitta Ojanperä, kirjailija Tiina Piilola ja professori Lotte Tarkka. Johdantoesitelmän Outoja asioita – Aikamme vankeja? pitää Johanna Niemi. Keskustelua ohjaavat Niina Hämäläinen Kalevalaseurasta ja Sirkka-Liisa Mettomäki Suomalaisen Kirjallisuuden Seurasta.