Apuraha Kalevalan post doc -tutkimukseen

Kalevalaa on sen ilmestymisestä lähtien (1835) tulkittu kansallisena myyttinä, kertomuksena suomalaisuudesta. Milloin ja missä tämä tulkinta on saanut alkunsa, minkälaisiin teksteihin se on perustunut, keiden toimesta ja millaisin argumentein perusteltu? Minkälaisissa yhteyksissä tulkintaa on käytetty ja hyväksi? Millaisia muotoja tulkinnat saavat tänään, ja mitä eväitä niillä on huomiseen? Kalevalan toisen laitoksen (1849) ilmestymisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi 170 vuotta.

Kalevalaseura myöntää apurahan post doc -tutkimukseen Kalevalan, kalevalamittaisten kansanrunojen ja -laulujen sekä muun Kalevalaan liittyvän suullisen ja kirjallisen perinteen vaikutuksista suomalaisuuden myyttiin. Tutkimus voi kohdistua myös kalevalamittaisen runon poetiikkaan, historiaan tai sen elämään omassa kulttuurikontekstissaan.

Haettavana on yksi apuraha (matka- ym. kulut mukaan lukien 30 000 euroa/12 kk) 1–3 vuodeksi.

Vapaamuotoinen hakemus, tutkimussuunnitelma, josta käy ilmi hankkeen suunniteltu kesto, hakijan ansio- ja julkaisuluettelo sekä hakemukseen liittyvät lausunnot osoitetaan Kalevalaseura-säätiön hallitukselle. Ne tulee lähettää pdf-tiedostoina 30.5.2019 mennessä osoitteeseen ulla.piela@kalevalaseura.fi.

Lataa, tallenna, täytä:

Lataa kansilehti koneellesi ja täytä sitten tiedot huolellisesti.

Apurahaa ei myönnetä hakijalle, jolla jo on rahoitus seuraavalle 12 kuukaudelle, sosiaalisin perustein eikä post doc -tutkimukseen ulkomailla lukuun ottamatta alle lukuvuoden pituisia vierailuja.

Mikäli suunnitelma on kolmeksi vuodeksi, edellyttää apurahakauden jatkuminen jatkohakemusta ja vuosiraportointia toisen ja kolmannen vuoden apurahoista.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja, FT Ulla Piela, puh. 040 538 5144, ulla.piela@kalevalaseura.fi