Palkinnot

Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinto

Akseli Gallen-Kallela oli yksi Kalevalaseuran perustajajäsenistä. Hänen elämäntyötään kunnioittava palkinto, 10 000 euroa, jaetaan joka kolmas vuosi taiteilijalle, joka on laajentanut, uudistanut tai kyseenalaistanut visuaalisten taiteiden ilmaisukieltä.

Edellisen kerran Kalevalaseura myönsi Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinnon kuvataiteilija Hanneriina Moisseiselle Kalevalan päivänä 28. helmikuuta 2018.

Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot

Kalevalaseura jakaa vuosittain Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön parissa ansioituneille henkilöille. Palkintokategorioita on kolme: varttuneet tutkijat ja taiteilijat, nuoret tutkijat ja taiteilijat sekä perinteentaitajat ja -tallentajat.

Vuoden 2019 tunnustuspalkinnot

Kalevalaseuran hallitus on myöntänyt Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot yhdeksälle suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön parissa ansioituneelle tutkijalle, taiteilijalle asiantuntijalle ja perinteen tallentajalle. (Palkintoperustelut)

Arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä tieteen tai taiteen parissa palkittiin dosentti Lauri Harvilahti Helsingistä, dosentti Anne Heimo Turusta ja metsäurakoitsija Pasi Heikkinen Liperistä.

Nuoren tutkijan tunnustuspalkinnon sai FT Heidi Haapoja-Mäkelä Helsingistä.

Perinteen taitajien ja tallentajien palkinnon sai viisi henkilöä: Anna-Maija Helin Helsingistä, Ohto Huikuri Kittilästä, Kerttu Karhu Kauhajoelta, Aimo Korkala Helsingistä ja Liisa Kaski Helsingistä.

Palkintoon kuuluvat myös  taiteilija Leena Lehdon tekemät Kalevala-aiheiset, uniikit keraamiset taide-esineet sarjasta “Tulesta tulleet”.

Kalevalaseuran palkinto

Kalevalaseuran palkinto, 10 000 euroa, myönnetään joka kolmas vuosi henkilölle, joka tieteellisellä tai taiteellisella toiminnallaan on tehnyt merkittävällä tavalla tunnetuksi kansanrunoutta, Kalevalaa tai kansallista kulttuuriamme.

Edellisen kerran Kalevalaseuran palkinto myönnettiin Prof. emer. Seppo Knuuttilalle 28. helmikuuta 2017.

Eepospalkinto

Kalevalaseuran Eepospalkinto on perustettu vuonna 2009. Se jaetaan Kalevalan tai maailman muiden eeposten parissa merkittävää työtä tehneelle henkilölle.

Edellisen kerran Eepospalkinto myönnettiin kolmelle Kalevalan kääntäjälle Kalevalan päivänä 2018. Kääntäjät ovat Walter Arnold (Leventinan Airön alueen kieli), Riitta Cancoçak (turkki) ja Mikael Holmberg (norjan bokmål).