Joël Adotevi: l’Enjeu du Kalevala (2010)

The Kalevala Society – for art and research

Since 1919, the Kalevala Society Foundation has published a Yearbook and granted awards. Today, we also give research and general grants, organise events, and seek new ways of interpreting the Kalevala and cultural heritage. Unaffiliated with any political party, the Kalevala Society Foundation embraces cultural diversity.

Vaihtoehtoinen teksti

Yearbook 102

Kansallisesta ylirajaiseen. Kulttuuri, perinne ja kirjallisuus

The Kalevala Society's Yearbook 102. Eds. Niina Hämäläinen, Hanna Karhu, and Tuomas Martikainen. Will be published in October 2023. Cover Image Vesa Loikas 2013. Cover Design Markus Itkonen.

Lue lisää

Uutiset

Perspectives to the Kalevala

The New Board of the Kalevala Society Foundation

The Kalevala – Living Epic Heritage

Somessa

Tiesitkö, että jouhikon tulevaisuus näytti synkältä 100 vuotta sitten? Nyt se elää renessanssia ja on siirtynyt pirttien tanssisoittimesta klubeille ja konserttisaleihin. Kalevalaseuran blogissa @ilkkaheinonenmusic kertoo jouhikosta ja uudesta Käki-albumistaan, joka on soitettu soolona jouhikolla ilman päällekkäisäänityksiä ja muita äänilähteitä. Blogin kautta Käki-äänitteen kappaleita pääsee myös kuuntelemaan. 
#jouhikko #jouhikkomusic #folkmusic #tanssimusiikki #hengellinenmusiikki 
👉 kalevalaseura.fi

kalevalaseura

Mistä suunnasta folkloristiikan tutkija, karjalaisaktivisti, sosiolingvisti, kirjallisuudentutkija, laulaja ja teatteriohjaaja katsovat Kalevalaa?

Onko #Kalevala aarrearkku, kipupiste, taideteos vai sorron väline? Mistä katsoen asia on näin?

Kokosimme noin minuutin mittaiset näkökulmavideot yhteen. 
👉 kalevalaseura.fi

kalevalaseura

"Rajakarjalaiset kansanmuusikot tekivät 1900-luvun alkukymmeninä esiintymismatkoja Karjalasta eri puolille Suomea. Lähes kaikki keikkailevista laulajista ja soittajista olivat Suistamolta, joka sijaitsi Laatokan pohjoispuolella, nykyisen luovutetun Karjalan alueella. Pitäjä oli erityisen kuuluisa runolaulajistaan, kanteleensoittajistaan ja äänellä itkijöistään. Keikkamatkat herättivät aikalaisissa paljon kiinnostusta, mutta myös arvostelua ja jopa vastustusta." Anna-Liisa Tenhunen 
#kantele #runolaulu #runolaulajat #raja_karjala #karjala #suistamo #muusikotmatkalla #music 
👉 kalevalaseura.fi

kalevalaseura

Tänään @taiteidenyo ja Laulettu Kalevala – Sjung Kalevala! @villiwaino Kalevankatu 4 klo 19–21. @mariakalaniemi ja @iki_turso_ laulavat Kalevalaa ruotsiksi ja suomeksi ja keskustelevat siitä.

kalevalaseura

Ruotsinsuomalainen @anna.falt oli australialaisille ja uusiseelantilaisille eksoottinen eurooppalainen. Alkuperäiskansojen laulajien kanssa syntyi kuitenkin yhteys: kaikki olivat samaa mieltä siitä, mistä laulamisessa on kysymys. Lue lisää Kalevalaseuran blogista ➡ kalevalaseura.fi

kalevalaseura

Miten Kalevala, kirjallinen teos, kääntyy lauletuksi runoksi? Kalevalaseuran blogisarjassa Maari Kallberg pohtii runolaulun ja Kalevalan yhteyttä ja sitä, miten nykyajan runolaulaja toimii. Maari on paitsi seuran varatoiminnanjohtaja myös ja erityisesti pitkän linjan runolaulaja. #Kalevala #LaulettuKalevala #runolaulu Kuva ©️ @miikkapirinen

kalevalaseura