featured image
Vaihtoehtoinen teksti

Pekka Kuusisto (s. 1976) on välittömyydellään ja huikealla osaamisellaan lumonnut kuulijansa niin maailman metropolien konserttikeskuksissa kuin kapakoissa ja pikkukylien tuvissa. Palkinto myönnettiin hänen ansioistaan rajoja rikkovana muusikkona ja taiteilijana.

Kuva: Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela luovuttaa viulisti Pekka Kuusistolle tunnustuspalkintoa Porvoon Taidetehtaalla.

Kuusisto on hurmaava muusikko, edelläkävijä ja näkijä, jonka muusikontyön lähtökohtana ovat kaikki musiikit ja taidealat lajityypeistä ja luokitteluista piittaamatta. Pekka Kuusisto on hakeutunut yhteistyöhön yhtä lailla maailman huippumuusikoiden kuin kyläpelimannien kanssa. Hän on hyödyntänyt luovasti uusinta teknologiaa ja tarvittaessa tarttunut myös muihin soittimiin kuin viuluun. Hän on ollut luomassa moniarvoista festivaali- ja konserttikulttuuria, jossa yleisön ja esiintyjien rajapinta on häilyvä. Yksi näistä festivaaleista on kesäinen Meidän festivaali Tuusulanjärvellä, jonka taiteellisena johtajana Kuusisto on ollut vuodesta 2007 lähtien. Tapahtumasta on muotoutunut taiteellisen johtajansa näköinen: poikkitaiteellinen, ennakkoluuloton, kokeileva ja kulttuurielämää uudistava.