Kalevalaseuran palkinto

Kalevalaseuran palkinto, 10 000 euroa, myönnetään joka kolmas vuosi henkilölle, joka tieteellisellä tai taiteellisella toiminnallaan on tehnyt merkittävällä tavalla tunnetuksi kansanrunoutta, Kalevalaa tai kansallista kulttuuriamme.
Vaihtoehtoinen teksti

Prof. emer. Satu Apo sai seitsemännen Kalevalaseuran palkinnon vuonna 2020. Hän on folkloristiikan ja kirjallisuuden tutkija, joka on työskennellyt folkloristiikan assistenttina Turun yliopistossa 1970–1980-luvuilla ja vuodesta 1991 alkaen Helsingin yliopistossa folkloristiikan apulaisprofessorina ja professorina sekä vuoden verran Helsingin yliopiston tutkijakollegiumissa.

Satu Apo on tutkinut mm. eurooppalaisia ihmesatuja, Euroopan varhaisia kansanrunojulkaisuja, Kalevalaa ja Kanteletarta, suomalaista kansanrunoutta ja Aleksis Kiveä. Satu Apo on perehtynyt erityisesti suullisten ja kirjallisten aineistojen vuorovaikutukseen ja käyttöön samassa tutkimuksessa.

Palkittuja