Kalevalaseuran palkinto

Kalevalaseuran palkinto, 10 000 euroa, myönnetään joka kolmas vuosi henkilölle, joka tieteellisellä tai taiteellisella toiminnallaan on tehnyt merkittävällä tavalla tunnetuksi kansanrunoutta, Kalevalaa tai kansallista kulttuuriamme.
Vaihtoehtoinen teksti

Professori Pekka Laaksonen sai kahdeksannen Kalevalaseuran palkinnon Kalevalan päivänä 2023. Hän on edistänyt ja kehittänyt monitahoisesti perinnearkistojen ja keruiden toimintaa, luonut yhä uusia verkostoja sekä osallistunut aktiivisesti rajantakaisten runokylien tutkimushankkeisiin. Kalevalaseuran pitkäaikaisena puheenjohtajana Laaksonen on uudistanut merkittävällä tavalla säätiön toimintaa.

Pekka Laaksonen on tehnyt merkittävimmän työuransa Kansanrunousarkiston johtajana vuosina 1975–2004, ja hän on ollut SKS:n palveluksessa eri tehtävissä vuodesta 1968 lähtien. Hän työskenteli Joensuussa 1970-luvun alussa Joensuun korkeakoulun Karjalan tutkimuslaitoksen tutkijana. Hän sai myös nimityksen kulttuuriantropologian lehtoriksi Joensuussa, mutta palasi Helsinkiin Kansanrunousarkiston johtajaksi. 

Lue lisää

Palkittuja